Няма нито една грешка при отчитането на около 450 000 електромера в Пловдив и областта за месец септември.

Това заяви председателят на Управителният съвет на EVN Щефан Шишковиц на първата си среща с общинските съветници от града, водени от техния председател Страшимир Дошков, предаде Дарик радио.

Срещата се проведе в общината едновременно с протестното шествие на абонатите.

Шефовете на "Електроразпределение" декларираха, че при проверката на 3000 от общо подадени 4 000 жалби на абонати от цяла Югоизточна България, са открити само 140 сметки, които се нуждаят от корекции.

От EVN не поеха ангажимент за проверка и евентуално преизчисление на всички септемврийски суми.

Съветниците на свой ред останаха недоволни от липсата на конкретни отговори за подготовката на компанията за зимата и отправиха остри критики за липсата на прозрачна и предсказуема политика по отношение на абонатите.

EVN отказва да признае структурна и организационна грешка и прехвърля вината върху отделни инкасатори, каза общинският съветник от БСП Пенка Калинкова.

Камен Шишманов от ВМРО предупреди, че протестите пред централата на електроразпределителното дружество ще станат ежедневни, ако EVN не отговори писмено и по същество на въпросите в декларацията на общинския съвет - за септемврийските сметки, за инвестиционната програма и за дълговете на "Столипиново".