От 1 октомври ЕVN Bulgaria въвежда нови срокове за плащане на фактурите за консумирана електроенергия за всички битови и малки стопански клиенти.

Считано от тази дата дружеството въвежда два периода за плащане на консумираната електроенергия: •

  • Първи период - от 1-во до 15-то число на месеца
  • Втори период - от 11-то до 25-то число на месеца.

Новите срокове ще са видни за всеки клиент за пръв път във фактурата за м. август, която се заплаща през септември.

От нея клиентите могат да се информират в кой от двата периода следва да заплатят консумацията си за септември - от 1 до 15 или от 15 до 25 октомври.

Предимствата за клиентите от новите срокове на плащане са, че срокът за плащане се удължава: съществуващият в момента период за плащане е 10 дни, а в бъдеще ще е 15 дни.

Очаква се оптимизация на натовареността на касите и по-малки опашки в касовите салони, тъй като разпределяне на клиентите на 2 групи по двата периода ще допринесе за равномерна работа на касите. •

Клиентите, които имат различни точки на ползване (ИТН) и подлежат на плащане и в двата периода, имат възможността да заплатят задълженията си наведнъж между 11- то и 15-то число.

•Клиентите, които ползват и услугите на ЕВН България и на Топлофикация ЕАД, могат при заплащане на електроенергията да заплатят и консумираната топлоенергия, независимо към коя група спадат.

За да могат клиентите да заплатят навреме своите месечни сметки след 1 октомври, дружеството ги съветва да проверят в своята фактура кой е техният срок за плащане.

Периодите за месечно отчитане на електромерите остават без промяна.