Днес, 1 юни, започна изграждането на фитнес на открито и площадка за домашни любимци в парка с езерото в столичния кв. "Дружба".

Кметът Йорданка Фандъкова провери на място организацията на работата. Настоящата дейност е част от първия етап от реконструкцията на парк "Дружба", която включва още изграждане на детски площадки и амфитеатър до езерото, както и ремонт на алейната мрежа.

Фитнесът на открито ще бъде на терен пред църквата "Св. Преподобни Наум Охридски".

Фандъкова поиска от изпълнителя да постави допълнителни информационни табели за обектите, които ще се изпълняват. Тя възложи на районния кмет да включи в проекта и осигуряването на видеокамери.

Площадката за спорт и фитнес на открито е 705 кв. м. Подходите към нея са от алеята откъм моста и от източната алея покрай брега.

Предвижда се обновяване на озеленяването и поставяне на нови пейки.

Прилежащото пространство е допълнено с иглолистни декоративни дървета от вид ела, кедър и бор, широколистни дървета от вида каталпа, ликвидамбър и декоративни шестили, както и цъфтящи храсти от вида спирея, дрян и жив плет от лигуструм.

Площадката за игра на кучета е разположена в североизточната част на парка и е разделена на две - за дребни и едри породи. Двете площадки са оградени с мрежа, а в тях са разположени пейки и кошчета за отпадъци.