Екшън се е разиграл в центъра на Русе. Млад мъж е съборил и захвърлил българските флагове, поставени до сградата на областната и общинска администрация в града, съобщи БНТ. Служители на общинското звено за контрол, охрана, обществен ред и сигурност и полицаи са се опитали да го задържат, но той влязъл в един от шадраваните на площад "Свобода". На мястото се е отзовал пи екип на ГДБОП, който се опитал да загради мъжа.

Полицейските служители разговаряли с буйстващия, но той отказал да изпълни разпорежданията им и продължил да се държи неадекватно.

За момент той успял да се измъкне, но след кратка гонитба е заловен до Паметника на Свободата. С помощта на електрошок мъжът е усмирен и е отведен с линейка. Той е настанен в Центъра за психично здраве по информация на Спешна помощ, цитирана от националната телевизия.

Задържаха перничанин за буйстване в спешна помощ

Задържаха перничанин за буйстване в спешна помощ

Той е многократно осъждан

От Областната дирекция на МВР в Русе информират, че установена самоличността му. Мъжът е на 33 години и е от Русе. Предстои документиране и изясняване на случая.

Преди около седмица същият мъж е заснет да притеснява румънски туристи в района на град Цар Калоян, като скача в движение върху колата им. От Областната дирекция на МВР в Разград са потвърдили за БНТ, че след този случай мъжът е бил настанен в Психиатричната клиника в Бяла.

Според bTV той е състезател по бодибилдинг, като предстои да се изясни дали има психически проблем или е бил под въздействието на наркотици.