Невидимите дейности, които служителите на АПИ извършват до момента на същинските строителни работи са изключително тежки и неблагодарни. Трябва да се оценява този невидим труд на нашите служители.

За това настоя председателят на АПИ Георги Терзийски в сутрешния блок на БНТ.

По думите му лятото е най-усиленото време за нашия сектор. Завършихме на 1 юли петте виадукта на АМ Тракия, за да облекчим летния трафик към Южното Черноморие.

По същата причина пуснахме обхода на Поморие, което също облекчи пътуващите между Бургас и Слънчев бряг.

8 са кандидатите за изграждането на северния обходен път на Бургас

8 са кандидатите за изграждането на северния обходен път на Бургас

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв

Остават ремонтните дейности по АМ "Хемус" и съоръженията след тунел "Витиня". Това са абсолютно наложителни ремонти, защото имаме постоянни конструктивни изненади от изграждането на съоръжението, призна Терзийски.

Около 60 млн. лв. ще излезе целия ремонт на двете съоръжения на "Витиня" и тръбата. Усилено се работи и по новите участъци на "Хемус".

АМ "Черно море" също е приоритет на АПИ и се разглеждат няколко варианта на идейния проект, след като ще се пристъпи към процедиране, обясни шефът на АПИ.

В момента се работи много усилено за свлачището в посока Рилския манастир, трябва да бъде изградена подпорна стена с височина 4 метра. За улеснение на пътуващите е въведена организация на движението, като в почивните и официалните празници от 13 ч. в петък до неделя не се извършват строителни дейности.

Борисов доволен, че изпълнил обещаното за Рилския манастир

Борисов доволен, че изпълнил обещаното за Рилския манастир

Премиерът подчерта, че е дал 6,5 млн. лв. за пътя и 1,62 млн. лв. за пречиствателна станция