Десислава Иванчева е новият кмет на столичния ж.к. "Младост".  Тя получава 58,74 процента от вота на частичните избори. Данните са на базата на 53 процента обработени изборни протоколи, предаде БТА. 

Победата обяви по-рано в социалната мрежа Фейсбук лидерът на ПП "Нормална държава" Георги Кадиев.

Припомняме, че до балотаж стигнаха кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева и независимата кандидатка, подкрепена от партията на Кадиев - Десислава Иванчева. На първия тур Илиева получи 12 796 гласа, а Иванчева - 8660. Десислава Иванчева е и представителка на протестиращите граждани.

Кадиев обяви, че от обработените протоколи в 116 секции резултатът е 27 566 гласа в полза на Десислава Иванчева и 15 895 гласа в полза на Мария Илиева.

"Остават още само 9 секции. Браво, Младост", пише още той.

Над 45 процента избирателна активност в "Младост" към 17 часа

Над 45 процента избирателна активност в "Младост" към 17 часа

С 2 процента по-висока в сравнение с първия тур

БНР допълва, че Иванчева е спечелила около 65 % от гласовете на избирателите в "Младост".

Тя обяви, че ще работи в близки и топли отношения със столичния кмет Йорданка Фандъкова. Иванчева определи избора си като победа на гражданското общество в квартала.

Себе си новата кметица на "Младост" определи като един честен, коректен жител, който страда за всички проблеми, които хората в квартала са преживели.

Тя отправя молба всички граждани да станат и да продължат борбата си съвместно напред.

"Това не е вот за мен, това е вот за каузата, за "Зелен Младост" и мисля, че политиците в Столична община трябва да се съобразят с този вот на хората и да променят и затворят ОУП-а и ПУП-а", обясни Иванчева.

Тя допълни, че са показали, че когато гражданите се обединят и събудят, са силни. Освен това са дали да се разбере, че могат да покажат на политическите сили, че трябва да се вслушват в гражданския вот.