Двама души са били нападнати от глутница кучета в центъра на Златни пясъци. За това сигнализира пред Дарик потърпевша. Нахапани са германски турист и работеща в комплекса жена.

Красимира Александрова споделя, че осем кучета я нападнали, докато се прибирала от работа към два часа след полунощ в понеделник. Инцидентът станал в района на хотел „Адмирал”.

Жената била ухапана по коляното на левия си крак, както си вървяла спокойно. Не чула нито лай, нито ръмжене. След това кучетата започнали да лаят и хапят, дори съборили жената на земята. Първоначално тя мислила да изчака, но тъй като никой не минал по алеята, решила да тича към близкия хотел. Тя била убедена, че друго спасение няма. Знаела, че кучетата ще я подгонят, но искала да бъде по-близо до хора.

В крайна сметка успяла да се измъкне от глутницата и да стигне до близкия хотел. Няколко минути по-късно вътре връхлетял и 29-годишен германец. Младият мъж целият бил в кръв. Кучетата съборили и него. Той преброил 5 четириноги.

Красимира Александрова работела от дълги години в курорта и досега за подобен инцидент не била чувала.

Тя разказва, че е виждала бездомни кучета в курорта, но хората ги познавали и не били лоши. Тези, които я нападнали, били абсолютно еднакви – черни, големи и охранени.

Жената си е извадила медицинско свидетелство за причинена лека телесна повреда и обмисля да потърси правата си в съда.

Местните власти вече проверяват случая. Шефът на приюта за безстопанствени кучета във варненското село Каменар Нели Георгиева обясни, че вече са извършили три проверки. Те обаче не довели до желания резултат. Статистика на безстопанствените кучета в Златни пясъци не се водела. От прилежащите селищни образувания редовно се пускали кучета, които увеличават популацията, коментира още Георгиева.

15 кучета са заловени в курорта през последния месец. Те чакат осиновители в приюта в Каменар.