Общинските съветници от ГЕРБ-СДС внасят искане за извънредна сесия на Столичния общински съвет, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев във връзка с транспорта, задръстванията, обслужването на града и пътната безопасност. Необходимите подписи за свикване извънредното заседание на общинския съвет са събрани.

На брифинг в градския парламент общинският съветник и бивш кандидат за кмет на София Антон Хекимян заяви, че за по-малко от година политическите заклинания са се превърнали в тежки политически мемета. Целият град, според Хекимян, се подиграва на Васил Терзиев и на Борис Бонев затова, че картата на София свети в червено.

Ние сме в прединфарктно състояние, ако трябва да определим картата на града като кръвоносен съд, който свети в червено, категоричен бе Хекимян.

Според Хекимян Столична община е изпаднала в смешна ситуация, при положение че АПИ предлага план, който да облекчи трафика на пътната детелина до Бояна.

ГЕРБ ще питат Терзиев по време на извънредната сесия и затова как ще се извършва ремонтът на града в есенно-зимния сезон.

Общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев напомни, че преди година по време на местните избори слоганът бил "Ако ви е писнало от задръствания, гласувайте за нас", сега въпросът стои по друг начин - кога на софиянци ще им писне от Васил Терзиев и Борис Бонев. Вучев разкритикува кмета на София, че не са обновени и пешеходните маркировки около училищата и детските градини.

Димитър Вучев се поинтересува и дали са изплатени парите на транспортните оператори? Какво се случва с бонусната система? Има ли разписана концепция как ще изглежда бонусната система? Проблемът не е в парите, а как го правиш и кога го правиш, посочи Вучев.

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров по-късно пред журналисти заяви, че ще погледне мотивите на ГЕРБ за извънредното заседание. Ако процедурата е спазена, е длъжен да свика извънредно заседание.

В коментар обаче на мотивите на ГЕРБ, изложени от Антон Хекимян и Димитър Вучев по-рано, Цветомир Петров заяви, че се използват изкуствени теми, за да се избегнат големите проблеми в столицата. София отново става заложник на политическите битки и битка, според Цветомир Петров.