65 военнослужещи от две военни формирования в Ямбол и Сливен оказват помощ в гасенето на пожар, възникнал в местността "Сухи дол" в землището на град Котел. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Модулът от 42-ри механизиран батальон - Ямбол включва 35 военнослужещи и 4 броя техника. Негов ръководител е капитан Деян Добрев. Модулът от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен се състои от 30 военнослужещи и 4 броя техника и е под ръководството на майор Михаил Михов.

Продължава гасенето на пожара край Котел
Обновена

Продължава гасенето на пожара край Котел

Засегнати са 3000 декара площ

Военнослужещите действат съвместно с пожарните служби на гр. Сливен, Котел и Омуртаг на основание отправено искане от главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "ПБЗН" и по разпореждане на командира на Сухопътните войски.

В погасяването на пожара от 10.00 ч. днес се включват и два екипажа военнослужещи и хеликоптер Ми-17 с окачен съд тип "bambibucket" от военно формирование 32 040 (Крумово).

Пожар гори над Котел

Пожар гори над Котел

На терен са 150 доброволци и горски

Припомняме, че пламъците се разразиха вчера по обяд и стигнаха само на километър от последните къщи в Котел. Огънят е тръгнал от запалени сухи треви и бързо се е прехвърлил в горски масиви. Обхванал е иглолистни дървета.

Заради вятъра пожарът се е разпространил на голяма площ от близо 2000 декара.