Около 200-300 души се събраха пред централния вход на Народното събрание, въпреки проливния дъжд в София тази сутрин.

Освирквания и викове „Оставка" огласиха и днес жълтите павета. Изпод чадърите на хората се чуваха скандирания „Всеки ден ще е така - до победата" и „Нагли сте".
Към 9.00 часа полетяха и първите зеленчуци към сградата на парламента - краставици и домати.

Млад протестиращ бе донесъл цял чувал краставици, които да бъдат днешното „оръжие" на протестиращите срещу народните представители.
Демонстрантите носеха плакат, гласящ: „Дъждът бе провокация. Игнорирай!".


Друг плакат гласеше: „Дневният ви ред за днес е: точка първа и единствена – обсъждане а промени в избирателния кодекс в пленарна зала, което се излъчва пряко по БНТ, БНР и на екрани около парламента”.

За разлика от вчера на останалите входове на Народното събрание нямаше демонстранти, като за това се бе погрижила и полицията, която днес бе отцепила по-сериозен периметър около парламента. Зад огражденията има и плътен кордон от полицаи.

Протестиращите бяха окачили на огражденията голям транспарант с надпис: "Свобода или СССР. Вдигайте си чукове".

Пo-късно протестиращи блокираха движението на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски" в района на Софийския университет "Св. Климент Охирдски".

Към 11.00 часа пред сградата на парламента останаха 70-80 човека, които продължават да скандират "Оставка".

Към 12 часа пред Народното събрание имаше около 20 протестиращи. Групата спорадично блокира движението по бул. "Цар Освободител". Намесата на пътните полицаи предотвратява по-сериозни задръствания, а основният трафик се осъществява в локалното платно до булеварда.

По информация на БНР след това протестиращите са тръгнали в посока към Министерски съвет, но до Военния клуб те за кратко са блокирали ул. "Георги Раковски". Част от протестиращите са се върнали отново пред сградата на HC.

Протестиращите са придружавани от полицаи със светлоотразителни жилетки, на които има надписи "Антиконфликт".