Издирват 15-годишно момче, потънало заради селфи в микроязовир в пловдивско. Трима тийнейджъри искали да се снимат докато се пързалят на леда. Водолази търсят момчето под водата.

Извадиха тялото на 15-годишния Ангел

Извадиха тялото на 15-годишния Ангел

Трима водолази са участвали в търсенето

"Видяхме в лявата част, в устието на язовира дупка с размер около 3 квадратни метра. Малко по-късно се появиха деца, които са били заедно с детето, което е потънало и обясниха, че били дошли да се разходят и решили да си правят селфита на леда. Влизайки, момчето ги е подканило да влязат, показвайки им, че ледът е здрав. В този момент подскачайки ледът се е пропукал и той е потънал. Децата са сигнализирали за жалост не на 112, а са се обадили първо на баба си. Бабата е информирала нейния съпруг, който е дошъл и е направил опит да извади детето. След това са се обадили на 112", коментира пред Нова ТВ кметът на Марково Пламен Кабаков.

Инцидентът е станал вчера в ледените води на микроязовир между селата Марково и Първенец. Другите две момчета са невредими. Спасителна операция започва вчера веднага след инцидента и продължава днес, момчето все още не е открито.

Ледът се пропуква и момчето потъва, инцидентът е станал около 17 часа. 15-годишно момче е от близкото село Първенец, с него били момче и момиче също на 15-години. Потъналото момче влиза на пет метра от брега, когато ледът се пропуква. Трима водолази с лодка издирват момчето до 20 часа снощи. Акцията е прекратена с настъпването на нощта и сега се подновява.