Пети ден служители на община Мадан издирват отломки от отнесения понтонен мост, край село Средногорци, съобщи Дарик.

Търсят се още два от осемте елемента, тъй като шест вече са установени. Те се намират между двата ВЕЦ-а, но има и части и до Каучуковия завод. Според жители на селото, части от моста има намерени и в района на Ардино.

За съжаление, това което откриваме от моста е повредено и едва ли ще можем отново да го сглобим и ползваме, все пак ще изчакаме комисия да го огледа и да каже своето становище“, коментира кметът на Средногорци Светлан Младенов.

Според Младенов, елементите са спукани и ще се чака тежка техника, която да ги извади от коритото на реката.

"Не вярвам части да са стигнали чак в Арденско, по-скоро предполагам, че са в района, но все още не са локализирани", добави Младенов. Той определи щетите по един от пострадалите ВЕЦ-ве, като сериозни.

Понтонният мост бе отнесен в събота вечер, когато след интензивните валежи, нивото на реката в района се повиши значително и отнесе съоръжението, което бе дарено преди години от военните и служеше на хората да стигат до селскостопанските си ниви.

Намерени са, както колата така и микробуса, които също бяха отнесени от високите води в Рудоземско. Те са сериозно увредени.