Служители на 1-во районно управление в Русе разследват сигнал за грабеж в града. За случая е сигнализирано в полицията в 18:37 часа в понеделник, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Потърпевшият е 14-годишен младеж. По-рано същата вечер той се е придвижвал с тротинетка в района на бл. "Афродита", когато е спрян от двама души. Със сила и заплаха нападателите му отнели сумата от 260 лева и мобилен телефон "Айфон", след като го съборили на земята и го били с метална палка по тялото и главата. После грабителите побягнали, но момчето ги последвало, настигнало единия от тях и успяло да си вземе мобилния телефон и 210 лева от откраднатата сума. Другите 50 лева останали в другия нападател, който успял да избяга.

Докато се е прибирал към дома си пострадалият младеж бил забелязан от служител на МВР, който се е връщал от работа. След като видял момчето с кървяща рана на главата, полицаят уведомил колегите си. На момчето е оказана медицинска помощ в болница.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 198 ал.1 от НК. Предприети са действия по установяване и издирване на нападателите и на свидетели на станалото. Разследването продължава.

Баща и син пребиха мъж с дървен прът в Бургас

Баща и син пребиха мъж с дървен прът в Бургас

Пострадалият е в кома

По-рано през вчерашния ден с метални пръти е бит в Русенско и 27-годишен мъж. Той се явил около 05:15 часа сутринта в полицейското управление в Бяла със следи от побой по тялото и кръв по главата. Мъжът заявил, че малко по-рано в игрална зала в града е бил набит от неизвестни лица с метални пръти. Пострадалият е откаран от екип на Спешния център в Бяла в русенската болница "Канев", където е настанен с травми по различни части на тялото.

Сигналът е документиран в полицията. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал.1. от НК и са предприети необходимите действия по разследването за изясняване на случая и установяване на лицата, посочени като нападатели.