Безуспешни остават многократните опити на областния управител на Сливен Марин Кавръков да установи връзка с кмета на община Котел Христо Киров.

От областната администрация в Сливен съобщиха, че от въвеждането му в длъжност, новият областен управител нееднократно се опитва да се свърже с котленския кмет, но до момента контакт така и не е осъществен.

В специално прессъобщение на областната администрация в Сливен се казва, че областният управител изразява силно безпокойство за организацията на работата в кметството на Котел, който е център на една от четирите общини в Сливенска област.

Губернаторът се надява, чрез медиите и официалния сайт на Областната администрация, кметът на Котел да научи за желанието му да се срещнат и разговорят, което ще е от полза за бъдещата им съвместна работа.

Жители на възрожденския град нееднократно са изразявали възмущението си от факта, че кметът им рядко ходи на работа и не отговаря на мобилния и стационарните си телефони.

Кандидатурата на Христо Киров беше издигната от ДПС и подкрепена от НДСВ, а местните избори в Котел - спечелени от него още на първи тур.