На територията на РПУ - Сандански е осъществена специализирана полицейско операция за контрол на продажбата на акцизни стоки, съобщиха Областната дирекция "Полиция" - Благоевград, цитирани от БТА.

Проверени са 14 търговски обекта в Сандански и Кресна. В проверката са участвали служители на сектор "Икономическа полиция" при ОДП, представители на митница Кулата и РПУ - Сандански.

Служителите на митницата са констатирали нарушения и са съставили актове на търговски обекти в Сандански, собственост на ЕТ "Иван Якимов" с управител И. Я., на ЕТ "Георги Наков" с управител Е. Н., и на ЕТ "Василка Стоилкова - ВИС" с управител В. С. В тези обекти са предлагани цигари без бандерол.

В Кресна нарушения са констатирани в търговски обект, собственост на фирма "А и Груп" ООД с управител И. И., където са открити и иззети различни количества алкохол без бандерол в пластмасови и стъклени бутилки, както и 194 неизползвани и 137 използвани бандеролни знаци. По случая в РПУ - Сандански, е образувано досъдебно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс.

Специализирана полицейска операция за продажба на акцизни стоки, при която са проверени 21 търговски обекта, е организирана и на територията на РПУ - Благоевград. Констатирани са нарушения в обекти на фирмите ЕТ "Бъдеще-Лъчезар Гошев", ЕТ "Ани МХ-Анка Савева" и ЕТ "Емил Стефанов", където са се предлагали цигари без бандерол.

На управителите на фирмите са съставени актове за административно нарушение. Цигарите са иззети с разписки от служители на Митница - Благоевград.