Благотворителна кампания търси помощ за лечението на болно дете. 

10-месечният Александър е с диагноза "спинална мускулна атрофия", тип 1.

Майка му го отглежда сама в с. с. Жельо войвода, Сливенска община, тъй като бащата ги изоставя, уплашен, че трябва да гледа болно дете.

За лечението на Александър в детска неврологична клиника в Милано, Италия, са необходими около 50 хил. лв. В тази сума влизат пътни разходи и започване на лечение. Семейството е успяло да закупи апаратите, които са необходими за ежедневната терапия и рехабилитация на бебето. Сега на дневен ред са средствата да заминат за Милано.

Реалната цена на лечението на Александър е 750 хил. долара за първата година и всяка следваща - по 350 хил. долара. Ивелина и бебето ще търсят варианти да се установят в Италия, за да може да се включат в група за експериментално лечение.

Общата сума за двата апарата е 8920 евро, чака се още един.

До момента са събрани по сметката 116 714 лева.

"Благодаря и на момичетата, които организират базари в София и Сливен, както и на дарители от Бургас, Варна, София и Сливен. А също и на община Сливен и на съселяните в д. Желю войвода, които ни подкрепят", заяви Ивелина.

 

Втори благотворителен базар в подкрепа на малкия Алекс се проведе днес в Сливен. Първият базар е бил миналия петък в градската градина. Този път средства се събираха на две места - отново до люлките и пързалките на главната алея в градския парк, както и в парк "Юнак", на плошадката за деца до 3 години.

Още за кампанията може да научите тук:

https://www.facebook.com/groups/1802353179790388/

https://www.facebook.com/groups/1498774263531173/

Лично с Ивелина Атанасова можете да се свържете на телефон:

+359 89 889 17 66