Три месеца след пожара, който възникна в емблематичната къща на спирка "Вишнева", къщата все още не е ремонтирана. Постройката застрашава и здравето на хората, които преминават покрай нея, съобщи bTV.

Освен за здравето си, местните жители се притесняват и че историческата постройка не се ремонтира.

Припомняме, на 19 юли пожар обхвана покрива и част от конструкцията на сградата. След разследване беше установено, че пожарът е възникнал от умишлено запалена кофа в близост до къщата.

Горя покривът на къщата на спирка "Вишнева"
Обновена

Горя покривът на къщата на спирка "Вишнева"

Предполага се, че става въпрос за умишлен палеж

Ремонтът на къщата все още не е започнал - извършени са само укрепителни действия. Въпреки това обаче от къщата се виждат опасни отломки и изгорели греди, които създават предпоставки за инцидент. Покривът на сградата е покрит с найлон, под който се виждат огромни дупки.

По думите на Андрей Зографски от "Спаси София" къщата може всеки момент да се срути. От столичния електротранспорт обаче са на мнение, че не съществува опасност къщата да се срути.

Снимка 304580

Източник: БГНЕС

Стана ясно и че вече има сключен договор за проектиране на основен ремонт на къщата. Предстои проектирането на ремонта и съгласуването му с Министерството на културата. До тогава къщата на спирка "Вишнева" ще тъне в разруха.

Снимка 304555

Източник: "Спаси София"