Катастрофа между два товарни автомобила е възникнала на АМ "Хемус", около тунел "Витиня".

Инцидентът е станал при 34 километър от магистралата в платното за движение в посока София, което към момента е затворено за преминаване.

На мястото са пристигнали екипи на "Пътна полиция", които регулират преминаването. Трафикът се пренасочва по стария път, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

По първоначална информация пътният инцидент е възникнал между два ТИР-а, на около 500 метра след тунел "Витиня" в посока София.

До катастрофата се е стигнало, след като водач на ТИР, пътуващ за Варна, губи контрол върху управлението на превозното средство. ТИР-ът преминава през мантинелите и навлиза в насрещното платно на движение, където се е удари в друг ТИР.

При катастрофата няма пострадали хора. Инцидентът обаче налага движението по магистралата да се преустанови до премахването на превозните средства от пътя.

Движението в посока София се осъществява по обходен маршрут от км 35 на АМ "Хемус" по път I-1 до км 30 при пътен възел "Витинска река", след което продължава отново по АМ "Хемус". Движението за Варна се осъществява по магистралата.

АПИ призовава шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в района на инцидента.