Катастрофа затвори АМ "Тракия" при 324-ти км край Карнобат в посока София, предаде Нова телевизия.

Инцидентът е станал днес сутринта около 8:00 часа. По първоначална информация лек автомобил с бургаска регистрация е самокатастрофирал, като е преминал разделителната лента и е спрял в насрещното пътно платно, но по-късно от ОДМВР-Бургас уточниха, че колата първо се е удари в циментовоз и от удара е спрял в разделителната мантинела. И двете превозни средства са пътували от Бургас към София.

Установено е, че лекият автомобил е застигнал и се е блъснал в лявата задна гума на циментовоза, който е пътувал в средната пътна лента.

В колата са се возили четирима души - един е загинал, а други трима са ранени, като сред ранените е и водачът на колата. Пострадалите са откарани към Бургас за оказване на медицинска помощ.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението в участъка на катастрофата е временно ограничено. Въведен е обходен маршрут: от пътен възел "Карнобат" по път III-795 и път I-6 през Карнобат и Айтос до Бургас в двете посоки. Движението се регулира от "Пътна полиция".

Верижна катастрофа затруднява движението на АМ "Тракия" в посока София

Верижна катастрофа затруднява движението на АМ "Тракия" в посока София

Въведен е обходен маршрут за тежкотоварните автомобили

По-късно тази сутрин от АПИ съобщиха за втора катастрофа на АМ "Тракия" - в посока Бургас, при км 318 на магистралата. Катастрофата е верижна.

Трафикът се пренасочва по обходен маршрут: от пътен възел "Зимница" на АМ "Тракия" по път I-7 до пътен възел "Петолъчката" по път I-6 Карнобат - Айтос - Бургас.

БНР информира, че при втория инцидент е пострадало 15-годишно момиче. 

Катастрофа е станала и при пътен възел "Българово" на магистралата в посока София - между три автомобила. Нанесени са материални щети по колите.