Огромна колона от чакащи на място тирове се е образувала на Дунав мост при Видин. Това заяви пред bTV българският превозвач Иван Кузманов, който е сред чакащите водачи.

По думите на Кузманов движението по моста е абсолютно блокирано. Към момента никакви автомобили не преминават граничния пункт.

Опашката започнала да се образува вчера. Колоната междувременно се увеличава. Към момента е около 7 километра и половина минимум, както посочи Кузманов.

Според него причината за образувалата се колона е елементарна - служителите на пункта не работят. Имало намалени коридори.

Кузманов заяви, че не става въпрос проблеми със системата - тя си работела, но служители си намирали всякаква друга работа, освен да обслужват хората.

"Има много решения за решението на тези проблеми, но никой не се организира. Няма тоалетни, нищо", категоричен е водачът.

Междувременно от пресслужбата на МВР съобщават, че към 7.30 часа на българо-румънската граница при ГКПП "Дунав мост" при Видин трафикът от товарни автомобили е интензивен на изход от страната.

По данни на МВР на границата ни с Турция при ГКПП "Капитан Андреево" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.