Километрични опашки от тирове се образуваха на ГКПП "Капитан Андреево", съобщава bTV. Колоната от изчакващи камиони е дълга близо 9 км.

Според Агенция "Митници" причината за задръстването е предстоящият Байрам - от утре до 9 юни включително всички държавни и общински служители в Турция излизат в почивка. Банките също няма да работят. По тази причина фирмите бързат да доставят пратките си преди празника.

Въпреки че на "Капитан Андреево" се работи на пълни обороти и няма никакви технически проблеми, закъсненията на пратките са факт, а те носят големи загуби на шофьорите и фирмите, които ще трябва да плащат неустойки.

Според статистиката за последните 24 часа на граничния пункт са обработени общо 2000 камиона, от които на изход - над 1880. Това е максималният капацитет на ГКПП-то.

От Агенция "Митници" се опасяват, че през почивните дни задръстване ще се образува и при леките автомобили, тъй като много гастарбайтерите, които живеят и работят в Западна Европа, вероятно ще се върнат по родните си места за празника.