Имам образование за механизатор-животновъд в СПТУ-Септември. Това обяви пред Нова телевизия новоизбраният кмет на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков, като уверява, че е завършил средно образование.

Припомняме, първият работен ден на Темелков като кмет започна с бунт, напрежение и жива верига. Жителите на селото се разделиха на две - едната част го харесват и подкрепят, а други категорично не искат той да ги управлява следващите четири години.

Той е обвинен, че не е завършил средно образование.

Прокуратурата в Пазарджик започна проверка на бизнеса и имотното състояние на новия кмет, а недоволните подадоха иск за касиране на изборите.

И днес кметът отиде на работа под обсада. Полицейското присъствие в района на общината е било засилено, за да не се допусне ескалация на напрежението.

40-годишният Пламен Темелков е издигнат за кмет на селото от Единна народна партия. Преди това е бил общински съветник в Септември.

Темелков признава, че не познава законите за местното самоуправление, но обещава, че сега ще ги научи.

Темелков разказва, че преди години е имал морга за авточасти, разглобявал е коли и е вкарвал автомобили от чужбина.

Сега се занимавал със земеделие. Имам 20 декара череши и овощни градини.

Новият кмет има вече и ясен план за управление. Той обеща, че ще ремонтират стадиона в село Семчиново. „Ще направим и някоя улица", обеща още.

Той имал сериозни политически амбиции, но каза, че засега депутат няма да става. Първо иска да изкара кметския си мандат.