Колите на Google Street View отново ще преминат по пътищата на България тази пролет. Те ще обиколят над 25 градове от цялата страна през следващите месеци. Сред тях са Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник.

Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата, е и да се осигури по-добра навигация и ориентиране на потребителите, както и да се покажат нови маршрути, забележителности и инфраструктура в приложението Google Maps.

Благодарение на Google Street View, потребителите имат възможност да разгледат повечето български градове. Инфраструктурата не само в населените места, но и между тях се променя и развива, затова Google цели изображенията редовно да се актуализират. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре при планиране на своите пътувания. Street View показва 360-градусови изображения не само на улици, но и на природни, културни и исторически забележителности, както и пешеходни маршрути и е ценен инструмент както за туризма и образованието, така и за бизнеса.

За първи път колите заснеха българските градове през 2012 година и от тогава насам редовно обновяват кадрите. Снимки от предишните заснемания също за достъпни за потребителите, които проявяват интерес да разгледат развитието на инфраструктурата. Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 милиарда изображения от цял свят, благодарение на които разглеждането на далечни дестинации и световни забележителности е постижимо само с няколко клика.

Google поставя акцент върху защитата на поверителността. Преди публикуване на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона "Съобщете за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Повече информация на български език може да намерите на: Street View, а актуален списък на планираните за заснемане българските градовете ТУК.

Колите на Google Street View тръгват на обиколка в България

Колите на Google Street View тръгват на обиколка в България

Целта е осъвременяване на базата данни в Google Maps