Котел на парната инсталация избухна в сградата на НАП в Пловдив. В Помещението, в което се е намирал, е възникнал пожар.

Инцидентът е станал при почистване на котела, когато работниците са използвали газова лампа. Така газовите изпарения са се възпламенили, съобщи радио Пловдив.

По информация на Центъра за спешна медицинска помощ пострадали са трима работници. Те са настанени в клиниката по Термични изгаряния към УМБАЛ "Св. Георги", без опасност за живота.

Единият от пациентите е с леки повърхностни обгаряния на ръцете и след направен преглед и превръзки е пуснат за домашно лечение. 

Вторият от работниците е с обгаряния по лицето и двете предмишници. Той е настанен в стационара на клиниката и животът му е извън опасност, потвърдиха лекарите.

Третият от пострадалите има 24% изгаряния по главата, гърдите и ръцете. В момента той е в сектора за реанимация, като състоянието му се следи непрекъснато.

Евакуирани са и всички служители от четирите етажа на сградата, както и близо 60 души, които по време на инцидента са били в паричните салони на данъчното.

На мястото са пет коли на пожарната и спасителни екипи.