Ягодинската пещера не е собственост на Министерството на младежа и спорта. С тези думи спортният министър Красен Кралев отговори на твърденията на лидера на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

"Трябва голям талант за такова кратко време да изговориш толкова глупости", коментира Кралев изявлението на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който през уикенда отново в студиото на БиТиВи обяви, че спортният министър е помогнал на местни структури на ДПС да придобият природната забележителност.

Кралев обясни, че в министерството има запитване от общината за предоставяне на недвижим имот за управление Ягодинската пещера. Запитването е препратено към зам.-министър Николай Нанков по компетентност. Министърът на младежта и спорта не е компетентен по това искане - така и отговорихме, обясни Красен Кралев.

В студиото на БиТиВи Красен Кралев подкрепи решенията за разхлабване на мерките, тъй като заболеваемостта намалява. "Виждаме, че при нас ситуацията е коренно различна от тази в Западна Европа. Мерките, които се взеха в края на ноември - началото на декември, дадоха резултат", посочи министърът, който смята, че епидемията вече е овладяна.

Министерството на здравеопазването реагира адекватно и постепенно разхлабва мерките. Наред с това, че трябва да се борим с тази тежка пандемия, не трябва да забравяме и икономиката", на мнение е спортният министър. Той има "прекрасна комуникация" с министър Ананиев. Най-тежко за сектора е било за фитнес залите, но и те предстоят да бъдат отворени.

Красен Кралев заяви, че не се притеснява от разхлабването, тъй като според него самите хора вече са узрели, станали са по-дисциплинирани и спазват мерките.

"Аз съм оптимист за крайния изход за борба с вируса - още повече, че започна ваксиниране на населението", допълни Красен Кралев.

По повод номинациите за кандидат-депутати, които текат вече в ГЕРБ, той посочи, че би бил доволен, ако бъде номиниран, тъй като това би било една положителна оценка за работата му до момента и би бил благодарен за този шанс да защити политиките, които се провеждат в момента. Красен Кралев даде примери и с проекти, които предстоят да бъдат реализирани в следващия мандат.