Критично остава състоянието на 8-годишното дете, поразено от мълния в Бургас, съобщава БНР.

То е настанено в отделението по анестезиология и интензивно лечение в областната университетска болница. Поставено е в медикаментозна кома, интубирано, на апаратна вентилация. Жизнените му показатели към момента са стабилни.

От лечебното заведение уточниха, че състоянието на момченцето остава без промяна от неговото постъпване в УМБАЛ. Провеждат се допълнителни клинични и образни изследвания, които да покажат дали са засегнати или увредени жизнено важните органи.

Мълния удари 8-годишно момче в Бургас

Мълния удари 8-годишно момче в Бургас

То е транспортирано до болница в безсъзнание

Заместник-директорът на болницата д-р Светослав Тодоров посочи, че всички жизнени показатели се следят - кръвно налягане, пулс, температура.

"Рисковете са едни от най-сериозните при подобни наранявания. Неслучайно е с опасност за живота, в реанимация", отбеляза той.

По негови думи детето е било докарано в болницата в клинична смърт, без жизнени показатели, но благодарение на реанимационните дейности и интубирането е възстановена сърдечната дейност.

Припомняме, тежкият инцидент стана вчера. Детето беше ударено от мълния при внезапна гръмотевична буря, докато се разхождало със семейството си в Морската градина.