Една линейка е подсигурена за дежурство на ГКПП Кулата.

Екипи на Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ - Петрич ще дежурят денонощно на границата на България с Гърция и ще оказват помощ при необходимост.
Линейката е осигурена със заповед на министъра на здравеопазването Божидар Нанев.

Дежурствата ще продължат до прекратяване на блокадата от страна на гръцките фермери. Министерството на здравеопазването има готовност да изпрати линейка и на граничния пункт „Капитан Петко войвода" на Свиленград.

Доброволци на Младежкия авариен екип на БМЧК - Благоевград от тази сутрин са на граничния контролно-пропусквателен пункт „Кулата - Промахон". Те раздават на бедстващите шофьори на границата топла храна, консерви, вода, хляб и хигиенни материали.

Гръцките фермери заплашиха със затягане на блокадата.
                              Още...

През нощта и тази сутрин преди „Кулата" се е образувала огромна колона от ТИР-ове, но останалите пунктове работят и пропускат превозин средства.

Българският Червен кръст действа съгласувано с Министерството на здравеопазването, местната власт, „Гражданска защита" и „Гранична полиция".
При необходимост помощта за бедстващите на границата ще продължи и в следващите дни.

Както стана ясно по-рано днес Българският Червен кръст ще информира централата на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец в Женева за кризисната ситуация на контролно-пропусквателните пунктове по българо-гръцката граница.