Ловец от ивайловградското село Гугутка „отстреля" свой колега по време пусия за диво прасе в землището на съседното село Казак. Пострадал е 23 годишен ловец, който е получил куршум в левия крак. Простреляният е настанен в болницата в Кърджали без опасност за живота. Сигналът за инцидента е подаден от кмета на Гугутка Съби Башев.

Ловецът Георги Боюклиев се въоръжил за лов. По време на пусията дебнел дивеч на единия бряг на малка рекичка. Чул приближаващо се диво прасе и стрелял незабавно. На другият бряг обаче вместо прасето се оказва 23-годишният му първи братовчед Тодор Киров. Кръстосаните залпове от двуцевките не са уцелили прасето, но затова пък една сачма тип дренка е ударила Тодор в левия крак под коляното.

И двамата са много опитни ловци, това е просто нелеп инцидент, коментира кметът на село Гугутка Съби Башев. Той подчерта, че всичко по лова е било законно, недопустимо в лова били използваните  сачмитип "дренки", които били забранени за лов.

По време на пусия за диви прасета обичайната практика е ловците да засядат с часове на определено място. Понякога някои от по-младите и неопитни ловджии не издържат на дългото чакане и сменят позицията си, без да уведомят останалите. Особено ако чуят лай на кучета, който известява, че е вдигнат дивеч. Тогава рискът е сменящият позицията си ловец да попадне в прострелната зона на свой колега. Нещо подобно се е случило и с ловците от Гугутка.