Пътищата са проходими при зимни условия, като на места пътните настилки са влажни и частично заледени (по усойните и планински участъци), информират от пресцентъра на МВР.

Част от пътищата са мокри и хлъзгави. Има опасност от падащи камъни по Искърското дефиле и в районите на Козница, Бачковски манастир, Креснеско дефиле и по пътя Симитли-Предел.

Мъгла има в някои часто на страната.

До 50 м е намалена видомостта по АМ Тракия (в района на Вакарел), на прохода Петрохан, Свищов, Оряхово, Мизия, Русенска, Хасковска области, на места в Разградска област.

От 50 м до 100 м по АМ Тракия в района на Чирпан, по АМ Хемус (в района на Джурово и Ябланица), Силистренска област, пътя Карнобат-Айтос, Кърджалийска област (в района на с.Мост, с.Стремци и с.Йончево), Ловеч, Бяла Слатина.

От 100 м до 150 м е намалена видимостта по поречието на р.Дунав (Видин/) Габровска област, пътя Ст.Загора-Димитровград, Добрич.

Намалена видимост от 150 м до 200 м има в района на Козлодуй и Г. Делчев.

Частична поледица има в Добрич, Ген.Тошево, Тервел, Габровска област, пътя Симитли-Г.Делчев.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе-Златица, Троян-Кърнаре, Върбишки, Арабаконак.

Затворени са и пътищата Рибарица-Шипково, с.Реселец- Кунино, Шипка-Бузлуджа, Огняново - Исперихово, Царски извор-Горски Горен Тръмбеш.