Павилионите и преместваемите обекти от централната градска част на Ловеч ще бъдат премахнати.
Решението е на общинските съветници от последното им заседание при приемането на изменения и допълнения на Наредбата, съобщава БТА.

С промените не се разрешава на пешеходната зона на града, с прилежащите й площадни пространства, на покрития мост и площад "Тодор Кирков" в кв. "Вароша" разполагането на павилиони, маси за търговска дейност, щендери, зарядни колонки за електрически превозни средства, скари, шатри, мобилни търговски съоръжения, както и тоалетни кабини.

Извън забранителния списък са кабини, маси пред заведения, автомати за търговия, витрини до 6 кв. метра и временни конструкции по индивидуален проект или с атракционен характер.

Забраната не важи само при организирането на празници, чествания, изложения, презентации и други обществени прояви.

За преместваемите обекти се издава разрешение на главния архитект на Общината за поставяне, въз основа на одобрена от него схема.

В Наредбата е посочена и процедурата за премахване на незаконните преместваеми обекти, както и глобите и санкциите по неизпълнението й.

Новите правила предизвикаха вече недоволството на настоящите собствениците на павилиони в централната пешеходна зона на града, които трябва да премахнат обектите си. По думите им много хора ще останат без работа, а за тях това е единственият доход в семейството.