В гориста местност до заведение "Бъчвата" в Слънчев бряг е открито мъжко тяло с видими наранявания в областта на главата, съобщава МВР-Бургас. В резултат на полицейските действия на служители от отдел Криминална полиция при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Несебър е установено, че тялото е на 49-годишен македонски гражданин, влязъл в България на 24 януари през ГКПП - Гюешево.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е констатирано, че извършител на убийството е 14-годишен младеж от Несебър, който е задържан със заповед за срок до 24 часа. Същият осъществил деянието, чрез нанасяне на удари с окастрен кол.

Причините за извършеното убийство са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на отдел Криминална полиция при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Несебър.

По-късно от Окръжна прокуратура-Бургас съобщиха, че са задържали за срок до 72 часа непълнолетно лице, обвинено в убийството на гражданин на Северна Македония.

От там посочват инициалите на убиеца - М. С. и го определят като "непълнолетен, но разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си".

Той е обвинен за това, че умишлено е причинил смъртта на 49-годишен гражданин на Северна Македония. Престъплението е осъществено в неустановен момент, през времето от 17.00 ч. на 22 април до 11 ч. на 27 април, в открита местност, намираща се на територията на к.к. "Слънчев бряг" - запад.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с дървен кол, с който са нанесени удари по главата и тялото на пострадалия.

Предстои Окръжна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемото лице.