Заради падналия сняг автобусите закъсняват средно с 15 минути. Големи задръствания се образуваха по много булеварди в центъра на София.

Движението в централната част на София все още е силно затруднено, съобщи главният диспечер в центъра за мобилност Стоян Атанасов, цитиран от БНР.

Трамваите се движат с нарушено разписание в отсечките от "Централна гара" до "Петте кьошета", в двете посоки по булевард "Мария Луиза" и по булевард "Ал. Стамболийски".

На светофарите на ул. "Константин Величков" и "Ал. Стамболийски" се чака много. Водачите на автомобилите не се съобразяват със сигналите и навлизат в кръстовището като затрудняват допълнително движението на трамвайния транспорт.

Друго голямо натоварване има и по булевард "Черни връх".
3 са закъсалите автобуси в квартал „Бояна". Голямо е натоварването по булевардите „Сливница", "Евлоги Георгиев", "Цариградско шосе" и в района на Онкологична болница.

В района на околовръстния път до разклона за кв. "Симеоново" трафикът също е интензивен, а в квартал „Бояна" автобус №64 закъснява с 15 мин. Пътищата към Витоша все още не са опесъчени.

По-рано днесначалникът на Столичния инспекторат Веска Георгиева посочи, че пътните настилки не са замръзнали и има малко киша. Тя призова гражданите да се пазят от свличане на сняг от сгради и дървета.