Продължават сблъсъците между студенти от НСА, строителни работници и наследници на земите, където се намира Националната спортна академия край Несебър. По данни на бургаската полиция, цитирана от БНР, пострадали няма, но протестите на студентите от Академията продължават вече близо месец.

НСА съобщава за двама студенти от боксовата школа, които са с повърхностни наранявания, едното момче е и с избит преден зъб след вчерашен сблъсък между възпитаници на учебното заведение и група цигани - строителни работници на обекта.

След инцидента за разпит са задържани 4-ма души в полицейското управление на Несебър, но по-късно са били освободени. Сблъсъците са били провокирани от студенти, които са искали да спрат изкопните работи край спортната база, обяснява директорът на бургаската полиция Милен Димитров.

На протестиращите, както и на работниците са издадени административни актове за дребно хулиганство. Въпреки това, протестите продължават, макар и със засилено полицейско присъствие. Новостроящият се обект е собственост на общинския съветник от Несебър Георги Георгиев.