Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 25-годишен мъж с инициали В. С. за хулигански действия и повреждане на тролейбус в столицата.

Около 10.00 часа в понеделник мъжът пътувал в тролей №1. Между спирките НДК и булевард "Прага" той крещял на водача на тролейбуса да кара по-бързо, удрял и ритал стъклото на кабинката на шофьора и нанесъл удари с ръце по главата му, съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата определя действията на агресора като непристойни, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с изключителна дързост, тъй като е бил създаде риск и сигурността на пътниците. Той е успял да повреди и тролея, като е счупил с глава стъклото на шофьорската кабинка.

Нова атака с камъни по автобус на градския транспорт в София

Нова атака с камъни по автобус на градския транспорт в София

Няма пострадали

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК и по чл.216, ал.1 от НК, за които се предвижда затвор.

Мъжът е бил в изпитателен срок по предходна присъда и е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, за да не извърши друго престъпление. Предстои в съда да бъде внесено искане да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".