Около метър е падналият сняг на проходите "Шипка" и "Петрохан". От снегонавяванията извън пътното платно преспите достигат метър и половина - два, съобщават от АПИ.

550 снегорина почистват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Пътноподдържащите дружества не са спирали работа, за да се осигури проходимостта на трасетата, посочват от пътната агенция.

Жълт код за ниски температури има в цялата страна, а за силен вятър има за Източна България, както и за областите Хасково и Кърджали.

Ограничено е движението на моторни превозни средства над 12 тона по път III-358 Шипково - Рибарица в област Ловеч поради снегонавяване. За всички превозни средства е ограничено движението през "Троянски" проход. Ограничено е преминаването през "Ришки" проход на автомобили над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Движението по път I-1/E-79 в участъка Мездра - Враца в посока Враца, в района на с. Руска Бела се осъществява в една лента поради аварирал тежкотоварен автомобил. Трафикът в участъка се регулира от екип на "Пътна полиция".

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Сняг вали в 14 области в страната

Сняг вали в 14 области в страната

Пътните настилки са мокри и проходими при зимни условия