Група миньори от "Бобов дол" излязоха на протест тази сутрин и не започнаха работа с колегите си. Причината за протеста - работниците не получавали заплата от месец май. Не им били давани и ваучери за храна от 5 месеца насам.

Около обяд миньорите получиха половината от възнаграждението си. Въпреки това, протестиращите заявиха, че няма прекратят недоволството, докато не им бъде изплатена цялата работна заплата.

"Няма за кого да има гладна стачка, няма смисъл. Виждате, че сме само 6,7 човека. Другите са под натиск, продажни хора." Това заяви пред БНТ един от протестиращите днес. По думите му в мината сутринта на работа са влезли 25 души, от които само 7 души решили да потърсят полагащото им се възнаграждение.

Припомняме, предишният протест на миньорите от "Бобов дол" беше в началото на месец май тази година. Тогава работниците също не бяха получавали възнагражденията и купоните си за храна. 

Миньорите от "Бобов дол" прекратиха стачката

Миньорите от "Бобов дол" прекратиха стачката

Получават по половин заплата за месец март

Според протестиращите останалите миньори не са се включили към протеста, защото имали собствени интереси. Те също не получавали заплати от 2 месеца и половина насам, а ваучери за храна, каквито им се полагат по закон - от 5 месеца.

"Подписката, която направихме, се скри. Нямам думи. Трагедия. Ще решим малко по-късно какви действия ще предприемем... Какво повече да кажа. За сега оставаме на протест", допълни протестиращият миньор.