67-годишен мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа на главен път Е-79 край Благоевград. Инцидентът станал около 10.15 часа тази сутрин на разклона за с. Железница, информира е-79.com.

Благоевградчанинът се движел с мотоциклета си в посока Симитли, когато насреща му излязъл автомобил „Ауди 80", управляван от 48-годишния Васил Драчев. Шофьорът на автомобила направил ляв завой, а мотоциклетистът се блъснал в дясната предна врата на аудито, прелетял над колата и паднал на пътното платно.

Според данните на полицаите виновникът за катастрофата е шофьорът на колата. Той опитал да окаже първа помощ на пострадалия с аптечката от колата си. С линейка на филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Симитли пострадалият е транспортиран и приет в благоевградската болница. След направените му снимки е установено, че има счупен череп на четири места, а десният му крак - на две. Пострадалият е с мозъчен хематом и в кома.

След консултация с ортопед и реаниматор, мъжът е приет в отделението по ортопедия и неврохирургия за спешна операция. Пострадалият мотоциклетист е бил с каска антика, моторът му също. В момента полицаите правят оглед на местопроизшествието, на двамата „участници" в инцидента са взети кръвни проби за алкохол.

Малко по-късно - около 12.00 часа, втора катастрофа затрудни движението на главния път в района на село Мурсалево.

При този инцидента се ударили челно два леки автомобила. И в двете пътни платна са се образували дълги опашки, движението се регулира от пътна полиция.

Засега не е известно дали участниците в катастрофата са пострадали тежко.