С оглед да се намалят неудобствата за столичани и същевременно да не се създават допълнителни усложнения при осъществяването на охраната на София по време на официалното посещение на президента на САЩ Джордж Буш у нас, днес бе проведена работна среща, в която участваха ръководството на МВР, НСО и партньорите ни от САЩ.

На нея бе постигната договореност да се обособи възможно най-стеснена зона за сигурност, информираха от пресцентъра на МВР.

При интензивните разговори с партньорите ни от американското посолство и Сикрет сървиз беше постигната договореност и с тях по набелязаните проблеми в периметрите за сигурност.

Водени от желанието за минималното нарушаване на ежедневния ритъм на столичани, тяхното по-голямо спокойствие и същевременно безпрепятственото обезпечаване на визитата на президента на САЩ, са направени съществени промени и са намалени ограниченията в някои зони.

Съгласно постигнатите последни договорености от 6 часа на 10 юни до 12.30 часа на 11 юни, полицейската зона за сигурност се обособява между бул. "Витоша, ул. "Позитано", ул. "Батенберг", Градската градина, ул. "Аксаков", бул. "В.Левски", паметника "Васил Левски", бул. "Дондуков", бул. "Мария Луиза", бул. "Витоша".

Създадената организация цели максимално да облекчи придвижването на жителите и гостите на града. Автобусите, тролеите, трамваите и метрото ще се движат по разписание и в затворените райони. В зоната попада и църквата "Света Неделя", която също ще работи. В посочената зона няма да могат да се използват личните автомобили.