Голям пожар в пловдивски склад на завод за отпадъци в Шишманци. Не се съобщава за опасност за близките населени места. Запалила се е пластмаса, няма опасност и от обгазяване.

Предприети са действия за погасяване на пожар в завод за преработка на битови отпадъци в пловдивското село Шишманци, соъбщава МВР.

Няма опасност за населението, извършват се замервания на въздуха, не е отчетено замърсяване. В района на 150-и км на АМ "Тракия" водачите да преминават с повишено внимание поради възможно задимяване.

Веднага след сигнала за пожар в цеха за събиране на пластмасови отпадъци, разположен на територията на бившия завод за стоманолеене в с. Шишманци, в непосредствена близост до екозавода за третиране на битови отпадъци, бе сформиран екип от експерти на РИОСВ - Пловдив и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда.

Мобилна автоматична станция за измерване качеството на атмосферния въздух е позиционирана в село Опълченец, област Стара Загора, като първите стойности ще бъдат оповестени своевременно. Няма миризма, а димът преминава встрани от селото.

Десет автомобила на РДПБЗН - Пловдив гасят пожара. Сигналът за пожар в бившия завод за стоманолеене в с. Шишманци е получен тази сутрин в РИОСВ - Пловдив в 7, 35 часа от директора на екологичния завод.

Днес, около 6 и 30 часа, на тел. 112 е постъпил сигнал за пожар в цех за пластмаса в завод за преработка на битови отпадъци в село Шишманци. Незабавно са предприети гасителни действия от служители на РДПБЗН - Пловдив, които са на мястото с девет противопожарни автомобила.

Извършват се замервания на въздуха, към момента не е регистрирано замърсяване. Няма опасност за населението. Поради пожара има опасност от задимяване в района на 150-и км на АМ "Тракия", пътен възел "Шишманци".

Безопасността на движението се осигурява от екип на сектор "Пътна полиция". През участъка водачите на моторни превозни средства да преминават с повишено внимание.

Очакват се подробности за инцидента.

Припомняме, че през юли миналата година горя сметището в Шишманци.

Също така, в началото на юни 2015 година, в депото за твърди отпадъци край Шишманци рано сутрин избухна пожар. Сигналът за огнената стихия бе подаден малко след 4.00 часа. Веднага на мястото бяха изпратени екипи на пожарната от Пловдив и Раковски.

Пожар в депото за твърди отпадъци край Шишманци притесни две села

Пожар в депото за твърди отпадъци край Шишманци притесни две села

Правят се замервания на въздуха

Селата Шишманци и Болярино бяха засегнати от разнасяния от вятър гъст дим в района. Огнището се гасеше от четири пожарни от Пловдив и Раковски. Фадроми и трактор им помагаха.