123 машини са в готовност да започнат да обработват пътните платна, съобщават от Столична община.

Снегопочистващата техника вече е разположена на стоянките.

По-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди на фирмите да разположат снегопочистващата техника на определените за целта стоянки, за да могат бързо да реагират при необходимост.

На терен в момента работят 23 машини. Опасните и стръмни участъци по трасета на градския транспорт в районите "Връбница", "Витоша", "Люлин", "Овча Купел", "Панчарево" и парк "Витоша" се обработват с предимство. Южната дъга също се обработва. Градският транспорт се движи нормално при зимни условия, уточняват от общината.

По-рано на определените места бяха разположени над 60 машини. Със смеси против заледяване се обработваха опасни и стръмни участъци в районите "Люлин" и "Витоша". Опесъчават се платна на пътищата в парк Витоша - Бояна - Златни мостове и Драгалевци - Алеко. Обработки със смеси против заледяване се правят и в район "Панчарево" на пътя Железница - Плана.

От Столична община напомнят на шофьорите да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили. Отправя се съвет и за шофиране със съобразена с условията скорост и спазване на нужната дистанция.