Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев наказа с „Последно предупреждение за уволнение" Екатерина Христева и Снежана Митева.

Двете заемат съответно длъжностите технически организаторв отдел „Култура" на общината и изпълняващ длъжността директор на градската библиотека „Паисий Хилендарски" в Асеновград.

Наказанията са заради допуснатата сбирка на неонацисти в общинския клуб на библиотеката на 12 септември, съобщи радио Пловдив.

Общината ще изиска от лицата, които са ползвали през последните години помещението, да заплатят разходите за електрическа енергия. Двете служителки ще бъдат лишени от допълнителните възнаграждения в края годината.

Припомняме, клубът, предоставен от местната управа за репетиции преди няколко години, стана трибуна за международни фашистки срещи.

Участие в нея взеха младежи и от Швейцария и Канада. Те са били разсъблечени и се блъскали на сцената с крясъци „Убий евреина".

Разкритието стана случайно - при засичане на изразходваната ел. енергия се оказало, че там има повече консумация от нормалното.