Полицията е открила опожарен и изоставен джип в гората на гара Пионер в София, съобщи БТВ. Сигналът е бил подаден тази сутрин от гражданин, потвърдиха от пресцентъра на МВР.

Разследващите предполагат, че автомобилът е ползван от извършителите на отвличанията и е унищожен, за да не може по него да бъдат открити следи.

Официално от пресцентъра на МВР потвърдиха само, че джипът е БМВ - Х5, какъвто беше засечен при няколко от успешните и неуспешните покушения.

Опожареният автомобил е с благоевградска регистрация. Първоначалният оглед е показал, че джипът е запален умишлено. 

От своя страна Киро Киров призова държавата да обяви парична награда за информация, която би довела до залавянето на неговите похитители. 

Вчера бизнесменът Киро Киров даде пресконференция, по време на която разказа подробности от отвличането. По думите му, похитителите категорично не са случайни хора.

„Намираме съвпадения", каза Иван Киров по повод отвличането на баща му и на Ангел Бончев. „Тя схемата не може много да се различава", смята още Иван Киров. Според него групата е затворена и не може да каже дали в отвличанията има замесени ченгета.  

Припомняме, преди няколко дни маскирани като полицаи отвлякоха и столичния бизнесмен Вене Сотиров.