Движението по магистралите в страната в следобедните часове е натоварено, съобщават от пресцентъра на МВР.

По данни на Главна дирекция "Национална полиция" на магистрала "Хемус" има засилен трафик. Натоварено е движението и на път Е-79 в посока Симитли.

На граничните пунктове също е интензивно движението на превозни средства. 5-километрова колона от товарни автомобили се е образувала за излизане от страна на ГКПП-Капитан Андреево. На Лесово опашката от тирове е 2 км. От полицията уточняват, че въпреки интензивното движение, натрупване на леки автомобили няма.

На българо-гръцката граница движението също е интензивно, но няма струпване на превозни средства. 2-километрова колона от леки автомобили има само на ГКПП-Капитан Петко войвода - на вход.

От "Гранична полиция" уточняват, че 2 км опашка от товарни автомобили има на изход от страната при ГКПП-Дунав мост-Русе. Трафикът на останалите пунктове е нормален.

По-рано днес са станали две верижни катастрофи. Малко преди 13.00 часа на магистрала "Струма" преди разклонението за Дупница в посока Благоевград са се ударили три автомобила. Пострадали са трима души, които са откарани в медицинско заведение. По-късно един от тях - 89-годишен мъж е починал.

Верижна катастрофа с три автомобила стана и на магистрала "Хемус" в посока Варна. Инцидентът се размина без пострадали. Нанесени са само материални щети, допълват от полицията.