Непочистените спирки по трамвайните трасета са основен проблем в София, съобщи БНР.

Началникът на Столичния инспекторат Веска Георгиева призова гражданите и фирми да изпълняват задълженията си по почистването на тротоарите от снега.

Основният проблем са непочистените спирки по трамвайните трасета в столицата, каза Веска Георгиева и назова фирма „Санел", като отговорна за несвършената работа.

"Не съм съгласна с много от гражданите, които очакват без тяхното участие за това, че плащат данъци, всичко да бъде както при летни условия", коментира Георгиева и предупреди гражданите да внимават за ледени висулки. 

"Колкото до това чия грижа са тротоарите, да, те са общински, но са грижа на гражданите. Голяма част от тях са прилежаща територия на самите кооперации.
Там, където не е прилежаща територия, сега ми идва на ум територията пред Съдебната палата, разбира се, че това е общински и ще следва да се обработват", обясни още Веска Георгиева.

Междувременно от пресцентъра на "Пирогов" съобщиха, че за 3 часа (от 8.00 до 11.00 часа) са приели 40 пациенти в спешния травматологичен кабинет.