burgas24.bg
По повод събитията от последните дни в Несебър и вандалската проява при която неизвестни лица запалиха автомобилни гуми до крепостните стени на древна Месембрия от Областната управа в Бургас изпратиха становище до медиите.

Спокойствието и реда в Стария Несебър, нарушавани с хулигански прояви и вандалски действия в последните дни, ще бъдат защитени и гарантирани с всички възможни законови действия от държавните институции, се посочва в него.

Толерантността и желанието от страна на държавните институции за диалог са тълкувани в погрешна посока от група граждани, които достигайки крайна форма на демонстрация, са подпалили върху паметник на културата - крепостните стени на древна Месембрия автомобилни гуми и издигнали обърнат национален флаг, се казва още в позицията на общинските власти.

В нея е обърнато внимание и на отношението към работниците, които събарят незаконните пристройки на къщи в Стария град и включването на деца в протестите.  

Използването на малолетни лица и включването им в протестите противоречи на добрия морал и възпитанието на подрастващите, които стават свидетели на сцени, различни от установените изисквания за обществен ред и спокойствие.

Общинарите завършват писмото си с ангажимента, че държавните институции ще продължат действията си по прилагане на закона в цялата му сила за гарантиране спокойствието и сигурността на живеещите на територията на Стария Несебър.