В "Брикел"-Гълъбово са започнали да работят активно по изграждане на сероочистващи инсталации, задължителни за съществуването на дружеството.

Това съобщи за националното радио инженер Георги Златев, изпълнителен директор на дружеството. На този етап той не потвърди информацията за продажбата на дружеството от неговия собственик Христо Ковачки на фирма "Молер корп", регистрирана в Република Сейшели.

Дали има наистина продажба ще стане ясно от Търговския регистър, заяви Златев. Припомняме, подобна информация се появи в средата на февруари.

В момента дружеството работи с два котела и произвежда по 500-600 тона брикети дневно. Въпреки намаленото производство на енергия и брикети, няма съкращения или намаляване на работни заплати.

С решение на Министерския съвет "Брикел" остана да работи, за да осигурява топлоподаване към Гълъбово и трябва да преустанови дейността си в края на април.

По време на протестите срещу затварянето на дружеството собственикът поиска 18 месеца гратисен период за изграждането на сероочистващите инсталации, но не го получи.

В момента според твърдението на Георги Златев вече се работи и то усилено по изпълнението на проекта.