Незаконни обекти са установени след внезапна проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на туристическата администрация в "Слънчев бряг".

Проверката била по крайбрежната и централната алея на курорта.

Министърът на туризма се закани, че ще сезира всички компетентни институции, за да бъдат премахнати незаконните обекти по централната алея.

Изряден плаж "Слънчев бряг-юг" отчете Ангелкова

Изряден плаж "Слънчев бряг-юг" отчете Ангелкова

По Черноморието са наети и повече от необходимите спасители

Тя подчерта, че инспекциите ще продължат през целия летен сезон - както планови, така и внезапни и по сигнали на потребители.

Министър Ангелкова припомни, че се обсъждат текстове за изменение и допълнение в Закона за туризма, с които ще се регламентира статутът на националните курорти и ще бъдат посочени изискванията към тях. Така на практика ще се реализира държавната политика за развитие на националните курорти като туристическа дестинация.

Ангелкова брани дюните от хавлиите и човешките тела

Ангелкова брани дюните от хавлиите и човешките тела

Всяка човешка намеса оказва влияние върху дюните

Предвижда се специална наредба да посочва реда за управление и организация на туристическата дейност на територията на националните курорти. Това включва изграждането, поддържането и благоустрояването на туристическа инфраструктура, зелени площи, визията и рекламата, осигуряването на обществения ред, медицинското обслужване, организацията на движението, паркирането, нивото на шума и др, каза още министър Ангелкова.