Строител е паднал от 18-метрова височина на автомагистрала "Люлин", съобщи регионалният говорител на МВР-Перник Венцислав Алексов.

Пострадалият е 19-годишният Орлин Митов от врачанското село Острое. Той е работил към фирма "Интер 2004" , която е подизпълнител на обекта

Младежът е настанен в отделение "Реанимация" на пернишката болница. Лекарите заявиха, че има фрактура на черепа, тежка черепно-мозъчна травма, счупено бедро и травма на белия дроб. Има реална опасност за живота му.

Митов е подложен на мозъчна операция в пернишката болница, съобщи директорът на здравното заведение д-р Вяра Церовска.

Причината за инцидента, станал около 16.00 часа, е счупване на кофражна плоча на новата дъга при Даскалово. При подреждане на плочи той е пропаднал между гредите и е паднал от 18 метра.

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура" заминал  веднага за мястото на инцидента. Комисия от експерти на дирекция „Анализ на риска и оперативен контрол" на Агенция „Пътна инфраструктура започна незабавно проверка на случая заедно с органите на МВР и Инспекцията по труда.

Припомняме, през месец юни 60-годишният перничанин Борислав Пейчев загина при трудова злополука на автомагистралата. Два месеца по-рано - през април, трима турски работници загинаха по време на трудова злополука на магистралата. Още осем турски работници пострадаха тежкo.