Жители на Плевенско отново блокират движението по пътя за пристанище Сомовит. Местните от три села в община Гулянци за пореден път организират 8-часова стачка заради лошото състояние на пътищата в района.

Междувременно в село Милковица е сформиран граждански инициативен комитет, който ще реши как да продължат протестните демонстрации на жителите в района.

Кметът на село Милковица Иван Александров заяви през БНР, че въпреки блокадата и недопускането на автомобили до пристанище Сомовит, до момента никой не е потърсил протестиращите. Той заяви категорично, че блокадите ще продължат.

Местните жители получиха уведомление, че от 20 април тази година започват ремонти дейности за цялостното обновяване на пътя Милковица - Сомовит. Обещанието обаче остана неспазено, поради което местните всеки ден блокират пътя в продължение на 8 часа.

Протестиращи блокират пътя за пристанище Сомовит

Протестиращи блокират пътя за пристанище Сомовит

До 18 часа хората протестират срещу лоша инфраструктура и неспазени обещания

"Хората се изнервиха вече и търсят някаква друга форма на протест. Може да се излезе в областния град, пред Пътното, може да се излезе на пътя Русе - Плевен. Такива предложения има, но какво ще решат точно, не знам. Днес сме тук цял ден. Заставаме тук на входа на Милковица и затваряме пътя към Сомовит до пристанището и в двете посоки вече", отсече кметът на село Милковица.