Спирките на градския транспорт в София ще бъдат допълнително обезопасени. В това увери инж. Димитър Петров, директор в направление "Управление и анализ на трафика" в Столичната община, съобщава БНР.

Предстои да бъде внесен доклад за това на следващото заседание на Столичния общински съвет.

Новината идва след днешния инцидент, при който 19-годишно момиче загина, пометено от товарен автомобил, който след това се вряза в спирка на градския транспорт.

"Всяко едно обезопасяване е направено с конкретна цел. Неслучайно се разработват такива мерки. Разбира се, те са абсолютно насочени към най-уязвимите участници в движението - това са именно пешеходците, велосипедистите", обясни Петров.

Камион се вряза в автобусна спирка в София
Обновена

Камион се вряза в автобусна спирка в София

На място е загинала 19-годишна жена

Той уточни, че от общината ще започнат от местата, където има скоростни булеварди, като например бул. "България", "Цариградско шосе ", както и такива с концентрация на пътно-транспортни произшествия.

Целта e всяка една спирка, независимо дали е на по-голяма улица, на по-голям булевард, трябва всички тези елементи да ги има и да може да се гарантира защитата на чакащите и да се предотвратят такива бъдещи инциденти, подчерта Петров.